Sustainability page header mobile image

Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Meidän tarinamme alkaa Suomalaisesta luonnosta, erityisesti metsässä juoksemisesta ja suunnistamisesta. Ilman monimuotoista luontoa rakastamiamme lajeja ei yksinkertaisesti voi harrastaa, minkä takia meillä on aina ollut läheinen suhde luontoon. Ilman luontoa ei ole VJ:tä – tämän me haluamme pitää mielessämme kaikessa toiminnassamme.

On selvää, ettei kenkiä valmistamalla tai niitä ostamalla voi pelastaa ympäristöä. Kenkien, kuten muidenkin tuotteiden, valmistamiseen käytetään raaka-aineita ja resursseja, joiden käyttö kuormittaa maapalloa. Omalla toiminnallamme pystymme kuitenkin vaikuttamaan tähän, ja sen vuoksi haluamme tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja. Pyrimme minimoimaan raaka-aineiden ja resurssien kulutusta sekä valmistamaan tuotteemme niin, että ne kestävät aikaa ja käyttöä.

Käytännön toimia, joilla pyrimme edistämään vastuullisuutta ja kestävää kehitystä ovat esimerkiksi:

  • Vähäpäästöisten logistiikkaratkaisujen suosiminen
  • Vastuullisten materiaalintoimittajien valitseminen
  • Kierrätettävät pakkaukset
  • Rikkoutuneiden kenkien korjaaminen

Vastuullisuuteen liittyy kuitenkin muutakin kuin ympäristö. On meidän vastuullamme, että kenkiämme valmistavilla työntekijöillä on turvalliset työolot ja palkka, jolla tulee toimeen. Siksi kenkiämme valmistetaan vain muutamissa hyvämaineisissa tehtaissa, jotka olemme itse tarkastaneet.

Yrityksenä olemme kiitollisia niistä mahdollisuuksista ja siitä toimintaympäristöstä, jonka suomalainen yhteiskunta on meille luonut. Me pyrimme sosiaaliseen vastuullisuuteen sponsoroimalla liikunta- ja ulkoilutapahtumia, viestimällä arvojamme liikunnasta ja luonnosta sekä maksamalla veromme täysmääräisinä Suomeen.