Tahko Trail starttaa juhannuksen

Minne suuntaavat viisi yhteisen suunnistustaustan omaavaa nuorta naista juhannuksen viettoon? Ensin suunnitelmissa oli vain perinteinen mökkeily, mutta juhannusperjantaina Tahkolla juostava Tahko Trail muutti tämän kaveriporukan suunnitelmat astetta sporttisempaan suuntaan. Tahko Trail polkujuoksukisa lupaa tarjota osallistujilleen Suomen pisimmät portaat, vaativan reitin, komeat maisemat ja aivan varmasti myös loistavan tunnelman ja niinpä se kuulostaa erinomaiselta startilta juhannuksen viettoon.

IMG_3702
Järviä ja hienoa metsää; ehtaa suomalaista kansallismaisemaa.

Vuodet ovat vieneet nuorten sarjoissa ennen niin tasaväkistä porukkaa eri suuntiin urheilusatsauksessa, mutta se ei suunnitelmaa hidasta: ”Porukkamme on eritasoinen; on kaksi tuoretta SM-mitalistia, telakalta palaileva juoksutykki sekä kaksi enemmän tai vähemmän omaksi ilokseen liikkuvaa harrastelijaa. Tahko Trail tarjoaa silti kaikille oman haasteensa, sillä tarjollahan on lyhyempikin matka 5 kilometriä ja pidemmällä matkallakin vauhdin saa ihan itse määrittää”, pohtii 23 kilometriä jo hieman jännittävä Tytti Kirvesmies.

Tahko Trail toimii hyvänä juhannuksen käynnistäjänä, vaikkakin vaarana on lievä väsymys perjantai-iltana. ”Odotan Tahko Traililta vaativaa reittiä, jossa ei ilmaisia metrejä jaeta. Kauniit maisemat ja hyvä jengi motivoi valitsemaan tällaisen juhannus-suunnitelman”, Henna-Riikka Haikonen perustelee astetta erilaisempaa suunnitelmaa. Anna Närhi on samoilla linjoilla: ”Kivan juhannustunnelman ja hienon metsän lisäksi odotan mielenkiinnolla reitin pitkiä portaita”.

Koko porukan yhteisenä tavoitteena on käynnistää juhannus mukavalla tavalla, eikä kisaan suhtauduta liian vakavasti. Mutta kun kilpaurheilija laittaa numerolapun rintaansa, tulee mukaan aina automaattisesti myös jonkinlaisia tavoitteita. ”Tavoite on nauttia matkasta ja lähteä maltilla liikkeelle niin, että vielä loppumatkastakin on hauskaa”, Anna kaavailee.

Entä miten suunnistuksen keskimatkan tuoreet SM-mitalistit, kultaa napannut Anna ja pronssille suunnistanut Henna-Riikka, näkevät omat menestymismahdollisuutensa kisassa?

”Uskon suunnistajien olevan kisassa vahvoilla. Mäkinen reitti, alamäet ja epätasainen alusta suosivat suunnistajien lihaksistoa”, Henna-Riikka spekuloi. Myös Anna uskoo reitin sopivan suunnistajille erinomaisesti: ”Lihaskestävyys on kovilla noin pitkälle matkalla maastossa ja noilla noususummilla. Uskon, että meidän maastojuoksutaidoilla voi säästää energiaa merkittävästi”.

Tahkon reitit tulevat haastamaan juoksijat korkeuserojen lisäksi paikoin myös teknisyydellään. Millä kengillä matkaan siis lähdetään? ”Itselleni Sarva Amakset ovat varmin valinta, sillä ne tarjoavat erinomaisen pidon pienellä vaimennuksella. Jos sattuu huono tuuri ja oikein märkä keli, kallistun Irockeihin”, Tytti ennakoi.

IMG_0840
Tällä porukalla on kokemusta haastavasta alustasta. Onneksi ihan näin kivikkoisiin rinteisiin ei Tahkolla taida joutua.

Pelkkää urheilua ei tämän porukan juhannus tule olemaan, sillä suunnitelmissa on jatkaa juhannuksen viettoa joko Tahkon juhannusfestareilla tai kurvaista mökille saunaoluiden pariin. Ei väliä kumpi suunnitelmista ohjelmaa valikoituu, tarjoaa Tahko Trail juhannuksella varmasti hyvän startin. ”Odotamme hyvin järjestettyä tapahtumaa, sillä kun suunnistajat ovat puikoissa niin tuppaa tulemaan hyvää jälkeä”, Anna virnistää lopuksi.

VJ Sarva on yksi Tahko Trailin yhteistyökumppaneista. Jos juhannussuunitelmasi ovat vielä epäselvät, mukaan Tahkolle ehtii ilmoittautua 15.6. asti: http://tahkotrail.fi. Tahkolla törmätään!

/Tytti

  • Visitor Someone special sharing her/his thoughts with you.