Joukkueen voima

Suomen miehet Miika Kirmula, Aleksi Niemi ja Elias Kuukka toivat suunnistuksen MM-kisoista Norjasta kotiin Suomelle harvinaisen viestimitalin. Mikä on tarina tämän nuoren hopeisen viestijoukkueen takana ja mikä on mitalin merkitys joukkueen ankkurille Miikalle:

”Tämän mitalin merkitys on tietenkin älyttömän suuri. Mun viimeiset kaksi vuotta on olleet aika vaikeita ja se varmasti korostaa vielä tämän merkitystä itselle. Välillä on hakattu neljä kuukautta korvaavaa ja pakko myöntää, että on se toisinaan ottanut aika koville.

Sillä hetkellä siitä taistelusta omaa päätään vastaan ei tietenkään koko ajan nauti, mutta hienot ajat tuntuvat vaan niin paljon paremmilta, kun on nähnyt ne urheilun synkät puolet. Olen kuitenkin varmasti kasvanut tämän kautta paljon vahvemmaksi urheilijaksi.

Kuva: Jukka Westerlund

Puhuttiin jo viime vuonna Ollin, Aleksin ja Eliaksen kanssa, että otetaan Norjasta viestimitali. Olen varma, että tällaisella läheisellä porukalla ollaan pystytty valmistautumaan kisoihin rennommin mielin. Kaikki haluavat onnistua ja juosta kavereiden puolesta ja kukaan ei pelkää epäonnistua. Epäonnistuminen ei tee meistä yhtään sen huonompia eikä muuta meidän ystävyyttä.

Viimeisellä MM-kisoihin valmistavalla leirillä vietettiin varmasti saman verran aikaa yhdessä kalareissuilla, kuin maastossa. Ehkä paras valmistava leiri ikinä.

Aivan upeaa voittaa tämä mitali näiden kavereiden kanssa, joiden kanssa on kilpailtu jo aivan junnusarjoista lähtien. Junnusarjojen jälkeen meidän yhteinen matka kohti suurempia tavoitteita on jatkunut tiiviimpänä nuorten maajoukkueen kautta aikuisten maajoukkueeseen.

Kuusi vuotta kierretty samoja leirejä ja kisamatkoja. Siinä vaan on nähnyt niin läheltä kaikki onnistumiset ja epäonnistumiset. Luulen juuri tämmöisten lähentävän meitä suuresti.  

Kuva: Pasi Raukko

Eiköhän tästä lyhyen loman jälkeen aleta taas harjoittelemaan kohti loppusyksyn kisoja ja siellä toivottavasti taistella hyvistä kisoista nälkäisenä.”

  • Miika Kirmula Opiskelen liikuntaneuvojaksi Vierumäellä. Kaikki tehdään urheilun ehdoilla. Jokaisesta kivuttomasta juoksuaskeleesta pitää nauttia.